Foto:Vesna Lalić

Javni konkursi za podršku lokalnim samoupravama, koje je raspisalo Ministarstvo za zaštitu životne sredine, za cilj imaju smanjenje zagađenje vazduha, a resorna ministarka Irena Vujović najavljuje da će u više gradova biti zamenjene kotlarnice, među kojima je i Kragujevac.

Ona je za TV Pink rekla da će to za Kragujevac biti velika stvar, jer je gradska kotlarnica jedan od najvećih zagađivača u tom gradu.

Ministarstvo je raspisalo tri konkursa – za obnovu starih kotlarnica, za projekte sufinansiranja smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora i za pošumljavanje.

Povezane vesti:

Vujović navodi da će se zahvaljujući konkursima poboljšati standard života građana, naročito ako se, kaže, u školama budu menjale kotlarnice.

„To će svakako učiniti boljim zivot našim mališanima. Nećemo ovaj problem ostavljati nekom drugom, već ćemo se suočavati sa time“, poručila je Vujović.

Navela je da su individualna ložista jedni od većih zagađivača i dodala da će se upravo kroz raspisane konkurse domaćinstva podstaći da pređu na ekološki prihvatljivije energente.

Podsetila je da je rok za prijavu na sva tri konkursa 16. februar i pozvala jedinice lokalne samouprave da se prijave.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar