Zabrana levog skretanja sa Brankovog mosta u Pop Lukinu ulicu u Beogradu povećaće i bezbednost saobraćaja i kapacitet ulice, s obzirom na to da svako levo skretanje usporava saobraćaj i smanjuje kapacitet raskrsnice, ocenio je za Tanjug predsednik komiteta za bezbednost saobraćaja i profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić.

„Ova raskrsnica je izuzetno važna, jer omogućava ulazak na most i vrlo je opterećena brojem vozila koji ga prelaze. To je jedna od glavnih veza između starog i novog grada“, naveo je Vujanić.

On ocenjuje da je to ispravna odluka s obzirom na opterećenje raskrsnica i postojanja alternativnih pravaca, jer će povećati kapacitet i biće smanjeni zastoji.

„Do ne pričamo da kad vozila stoje i motori rade u mestu to doprinosi većem zagađenju vazduha“, rekao je Vujanić i dodao da se prilikom ukidanja skretanja, pored saobraćajnih, razmišljalo i o ekološkim principima.

Vujanić je ocenio da se ukidanjem levog skretanja poboljšava kvalitet raskrsnice, i dodao da se u saobraćajnoj praksi leva skretanja ukidaju svuda gde je to moguće, jer su opasna i stvaraju saobraćajne gužve.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare