Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je obišao radove na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije, gde je, osim o radovima na ovom bolničkom objektu, govorio i o situaciji sa korona virusom u Srbiji.

„Veoma sam zabrinut – korona buja kako je prestalo lepo vreme. Mislim, možda sam samo ja našao neku pravilnost u tome, ali i brojevi u celoj Evropi su užasni“. rekao je Vučić.

Ako bude bilo potrebno uvešćemo teže mere, ali u ovom trenutku nema najava za to.

„Razmišljali smo da pustimo 7-8.000, 10.000 ljudi na derbi, pa smo odustali, zabranili smo. Za mene je život svake bake i deke, majke, oca, dece, važniji je od politike“, rekao je on.

Vučić je, nakon obilaska, pričao o radovima na obnovi KCS.

Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

„Problem nam je bio da kada izgradimo nešto da ne umemo da održavamo. Naš Klinički centar jeste star ali neke klinike su pravljene i pre 45 godina. Zato je važno da krenemo u drugu fazu. Za ovu prvu fazu, izdvajamo 69 miliona evra, za drugu fazu, ukupno je to 112 miliona evra, a očekujemo i 120 i 125 miliona evra. Za nas je važno da u uslovima pandemije pokažemo svu vitalnost sistema. Mi smo se pitali oko kovid bolnica koje gradimo, srećni smo štoi smo na vreme razmišljali, kad pandemija nije bila snažna“, rekao je Vučić.

Za 11 meseci otvaramo ovo divno mesto:  432 sobe i oko 1.000 kreveta, dodao je on.

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare