Foto:prrintscreen/Prva TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da uvek vodi računa da se "ponaša domaćinski i bude obavešten o svemu što u zemlji nedostaje ili treba da se uradi, kao što je to bio slučaj sa mamografima".

„Da budem sasvim otvoren, nekako najkrivlji, jer uvek gledate da se ponašate domaćinski, ali baviti se Kosovom užasno je teško, tu je mnogo pritisaka, čekate koji će papir sledeći da vam iznesu, ne zato što niste pristali na nešto nego ako prođe – prođe“, rekao je predsednik gostujući na TV Prva.

On je dodao da pored „1.000 drugih stvari“ kao što su nabavka respiratora u koroni, hitna nabavka vakcina, mu je jako teško, jer prođu stvari za koje je mislio da je nemoguće da nisu bile prioritetne.

„Nabavi respiratore i vakcine prvi, a onda vam prođe nešto što mislite da je nemoguće – da nema mamografa u Leskovcu. Mogu da zamislim da nema u Babušnici, ali sada će biti i u Babušnici i u Pirotu, Beloj Palanci. U Vladičinom Hanu, a ne samo u Vranju, pa ćemo dalje – da sve naše žene imaju gde da se pregledaju i da reaguju odmah, da zaštitimo svaki život je od presudnog značaja“, rekao je predsednik.

PROČITAJTE JOŠ

Vučić je rekao da zna da će uvek neko upućivati kritike, ali da želi da upita one koji kritikuju gde su bile magnetne rezonance i mamografi dok su oni bili na vlasti.

„Koliki su nam redovi za čekanje za magnetnu? To su ulaganja od pet miliona evra po magnetnoj. Pitam ih koliko ste izgradili bolnica? Nula. Mi smo izgradili 147 i tri klinička centra i gradimo dalje – uskoro Kragujevac, Užice, Novi Pazar“, rekao je predsednik.

Ističe da ipak nije srećan, jer kako je rekao živimo u vremenu u kom ne primećujemo druge, i u kom se živi brže te je namera da u narednom periodu u obilasku cele Srbije razgovara direktno sa građanima.

„Ići ću na skupove da slušam ljude, sedeću ispred prodavnice, saslušaću i žene po domaćinstvima šta imaju da mi kažu – da bismo mogli da uradimo i manje stvari, one naizgled nevažne, ali njima i te kako važne“, najavio je Vučić.

BONUS VIDEO Donosi mamografe, puteve, pruge, deli novac: Vučić već u kampanji i objašnjava „da narod razume“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare