Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će sutra ili u sredu da primi treću buster dozu protiv koronavirusa.

Ukoliko idem u Glazgov onda ću vakcinu primiti u sredu, ako ne onda ću sutra na Beogradskom sajmu, rekao je Aleksandar Vučić novinarima prilikom predaje novog brzog voza švajcarske kompanije Štadler.

On ocenjuje kao izuzetno neodgovorno prema građanima to da neki član Vlade Srbije nije vakcinisan.

„Ja ne znam ko nije vakcinisan u Vladi Srbije, ali smatram to izuzetnom neodgovornošću prema građanima. Prema sebi imate pravo da budete neodgovorni, prema građanima ne“, rekao je Vučić i dodao:

„Nagledao sam se mnogo većeg licemerja i ljudi kojima su životi spasavani najskupljim lekovima koje smo uvozili u zemlju, a za koje je to lečenje bilo besplatno, pošto uplate 600 evra, a samo jedna doza leka košta toliko, pa ostanete mesecima u bolnici. Pa onda izađete i opet govorite kako korone nema i kako su zlikovci oni koji uvode kovid propusnice, a kada dođe do bolnice, onda spasavajte nas.“

Da budete lekar i da ne primite vakcinu, to je takav stepen neodgovornosti da nemam reči, porčuje Vučić.

Predsednik Srbije navodi da nam već peto jutro zaredom padaju brojevi zaraženih koronom.

„Vi gledate iz dana u dan, a ne sedam dana unazad. Peto jutro padaju brojevi, posebno u Beogradu, ali padaju po malo. U Novom Sadu ne padaju. Nešto bolje ide u Kraljevu i Čačku“, rekao je Vučić.

Bonus video – Šta bi sa vakcinacijom – obišli smo punktove

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare