Predsednik Aleksandar Vučić u poseti Institutu Torlak Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC
Predsednik Aleksandar Vučić u poseti Institutu Torlak Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Prve doze vakcina Sputnjik V sa Instituta Torlak izaći između 5 i 15. juna, dok će Srbija pre kraja godine samostalno proizvoditi vakcine, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedsedavajući i srpski Predsedništva BiH Milorad Dodik danas su posetili Institut Torlak gde je juče izvršeno punjenje prve serije kontrolnih doza vakcine Sputnjik V.

Povezane vesti:

Kako je juče najavio ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, proizvodnja ruske vakcine protiv koronavirsa bi u Srbiji trebalo da počne  20. maja.

proizvodnja vakcine „Sputnjik V“ u Srbiji počinje od 20. maja, a Vučić je objasni i kada bi prve doze mogle da budu spremne za isporuku.

„Prve doze vakcina Sputnjik V sa Instituta Torlak izaći između 5 i 15. juna, dok će Srbija pre kraja godine samostalno proizvoditi vakcine“, rekao je predsednik.

Vučić je tokom obilaska Torlaka dobio informaciju da laboratorija tog instituta može dnevno da obradi 3.000 testova i istakao da je potrebno da mogu da obrade 10.000 testova dnevno i da će država uložiti dodatni novac.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare