Foto: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da u aprilu penzije neće biti isplaćene iz dva dela, već iz jednog i to 10. aprila, kao i da će tada svi penzioneri dobiti i jednokratno uvećanje od 4.000 dinara.

„Srbija neće da smanjuje penzije. U okruženju se govori o delimičnom smanjenju penzija i plata. Mi nećemo da diramo ni minimalac, ni dostignute plate u javnom sektoru“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo da u aprilu penzije neće biti isplaćene iz dva dela, 10. i 25. u mesecu, kao do sada, već će biti uplaćene odjednom 10. aprila.

„Svi penzioneri dobiće uz njih još po 4.000 dinara jednokratne pomoć“, izjavio je Vučić i dodao da država nema problem sa likvidnošću i da to ovim pokazuje.

Pomoć za privatni sektor koji ne otpušta zaposlene

On je rekao da će država napraviti ozbiljan plan i za pomoć privatnom sektoru i da se radi o sredstvima između 2,5 i 4,5 milijardi.

„Pošto se svakako dešavaju otpuštanja u Srbiji, posebnu pomoć će imati oni koji ne budu otpuštali ljude, samo oni. To je način da zadrže radnike tokom ovog perioda, a država će naći način da im pomogne“, dodao je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram