Zorana Mihajlović, Aleksandar Vučić i Branislav Nedimović Foto:TANJUG/DRAGAN KUJUNDŽIĆ/bs

Uprkos koroni, iako verujemo da ćemo do kraja novembra ili početka decembra imati vakcinu, očekujemo rast oko 0 odsto, rekao je predsednik Aleksandar Vučić tokom obraćanja građanima sa Andrićevog venca.

Govoreći o epidemiji korona virusa, predsednik je rekao da Srbija „testira najviše u Evropi“.

PROČITAJTE JOŠ...

„Testiramo ubedljivo najviše, kako bismo sačuvali živote ljudi. Očekujemo velike probleme u celom svetu, dešavaju se geopolitčke promene veće nego posle Drugog svetskog rata. Bilo je jako važno što smo prvi put pobedili epidemiju korona virusa u Beogradu, neki kažu da smo se prerano opustili…“, rekao je Vučić.

Potom je govorio o ekonomskim predviđanjima do kraja godine.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Bilo je važno da uđemo u ekonomski pucanj. Vide se određeni rezultati, mogu odmah da vam kažem da će naša ekonomija ostvariti jedan od najboljih rezultata u Evropi. Naime, industrija u junu 2020. je porasla za 2,6 odsto u odnosu na jun 2019. godine, to je pravo malo čudo. Čestitam kompanijama u Srbiji. Tekući rast industrijske proizvodnje u maju u odnosu na maj 2019. je 9,5 odsto“, rekao je on.

„Na kraju godine očekujemo -14,4, pa smo revidirali na -9,9 očekujem da drugi kvartal bude i mnogo bolji. Iako verujemo da ćemo pre kraja novembra ili početka decembra imati vakcinu, uprkos koroni, očekujemo rast oko 0“., rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare