Sastanak Jakoba Stausholma i Aleksandra Vučića Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Podrinjski anti korupcijski tim (PAKT) i Кoalicija protiv korupcije u životnoj sredini ocenili su da je današnji sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima kompanije Rio Tinto iza zatvorenih vrata pokazatelj koliko je ustvari projekat "Jadar" transparentan.

Takođe, kako su saopštili, „sva su prethodna nepočinstva Rio Tinta širom sveta znak za uzbunu, a ne šansa za ekonomski razvoj“.

„PAКT i Кoalicija protiv korupcije u životnoj sredini podsećaju predsednika da nema mandat od građana da unapred odobrava ovakve projekte, kao i da od kompanije prima donacije za izgradnju nedostajeće infrastrukture“, navele su te organizije.

Naglasile su da je Srbija teritorijalno mala zemlja koja ne može da podnese Ling Long i GASPROM na severu, Zi Djin na istoku i sad Rio Tinto na zapadu.

„Jasno nam je da se sve, sem par nacionalnih javnih preduzeća, prodalo u ovoj državi i da su na red došli prirodni resursi. Međutim, ovakvim projektima ne daju se samo prirodni resursi u bescenje, već se očigledno trguje i zdravljem građana Srbije, što svakako nećemo dozvoliti“, upozorili su PAKT i Кoalicija protiv korupcije u životnoj sredini.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare