Aleksandar Vučić, emisija Fokus, B92
Aleksandar Vučić Foto: Screenshot/B92

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je zadovoljan večerašnjim brojevima kada je reč novim slučajevima koronavirusa, ali da ne zna kada će doći do popuštanja mera, jer to ne zavisi samo od njega.

„Ne zna se da li će doći do popuštanja mera, ali brojevi su mi večeras ohrabrujući. Bolji su nego juče“, odgovorio je predsednik Srbije.

Vučić je prilikom gostovanje na televiziji B92 rekao da se očekuje da će u ponedeljak stići još 211.000 Fajzer vakcina, a odmah nakon toga 500.000 kineskih.

„Mi tu radimo veliki posao, a znam da će Kinezi da nam daju još milion doza u maju. U Torlak nije ništa ulagano od 2000. godine, a onda se Zlatibor Lončar zalagao i 2014. smo doneli odluku da počnemo da podižemo Torlak. Sada je donet zaključak. Znate da smo pravili trovlanetnu vakcinu za grip, primiću je ove godine i zamoliću ljude da je prime što više da odvojimo grip od korone. Naša odluka je da idemo u proizvodnju četvorovalentne vakcine koje u Evropi proizvode samo Sanofi i Glakso“, objasnio je Vučić.

Takođe, istakao je da je Kovaks program dostavio mnogo manje vakcina nego što je dogovoreno i odgovorio na pitanje gde će se revakcinisati.

„Više je tu opcija – Gadžin Han, Merošina, Vlasotince, Bosilegrad, otkud znam. Verovatno će biti jug Srbije, kao i uvek biće ljubazni doktori i medicinske sestre“, kazao je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar