Vučić poklopio Kona: Država Srbija nije krila broj umrlih

Društvo 01. okt. 202009:58 > 10:2928 komentara
Podeli:
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs, Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija uraditi kompletnu revizuju podataka o broju umrlih od kovid-19 i poručio da država ništa nije krila.

„Srbija će uraditi kompletnu reviziju za svaku smrt, za svakog čoveka, da vidimo kako to izgleda. A to će da rade kliničari“, poručio je Vučić prilikom obilaska radova na izgradnji Vojnog kompleksa „Zemun ekonomija“ na Batajnickom drumu i dodao da ne misli da će tu biti mnogo velikih razlika.

On je rekao da država ništa nije krila i da će transparentno raditi i u budućnosti.

Vučić je naveo da će Srbija uvesti vakcine kada bude sigurna u njihov kvalitet, kao i da će biti naručena iz zemlje za koje domaće agencije i lekari budu rekli.

„Ako bude više dobrih vakcina, dobićete više dobrih vakcina, ako bude jedna jednu. Te vakcine su skupe, one se po dozi kreću između 20 i 27 evra“, rekao je Vučić i dodao da su to dve doze, te da će država po čoveku platiti između 2.000 do 3.000 dinara.

Govoreći o neslaganju podataka o broju preminulih od korona virusa, Vučić je rekao: „Ponosan sam na sve lekare, niko od nas nije slagao nijednu jedinu reč. Čuo sam se sa ljudima iz Batuta, oni kažu da imaju manje umrlih“.

Komentari

Vaš komentar