Foto: Nemanja Jovanovic/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ima 1.500 slobodnih respiratora, a povodom vesti koju je emitovao AFP da je Ljubiša Ðurić preminuo, jer nije bilo respiratora kazao da će o tome da govori premijerka Ana Brnabić.

Reč je o ocu jednog učesnika demonstracija u Beogradu koji je animirao proteste tvrdnjom da je njegov otac premuinuo zbog nedostatka respiratora, a tu vest danas objavila agencija AFP pozivajući se na izveštaj iz Zemunske bolnice.

Na pitanje koje mu je postavljeno u Banjaluci kako gleda na sve češće plasiranje takvih vesti u svetskim medijima i kakva je to poruka, Vučić je prokomentarisao da je „samo slaba Srbija dovoljno dobra, a da svaka druga nije poželjna“.

„Mi imamo u ovom trenutku 958 neotvorenih respiratora u magacinu u Krnješevcima, 72 još nam stiže u 24 sata, to je 1.030 respiratora koji su neotpakovani. Jutros je 205 pacijenata bilo na respiratorima, a u bolnicama imamo još slobodnih 400 respiratora“, naveo je Vučić.

Ukupno, kako je rekao, u Srbiji ima 1.500 slobodnih respiratora, navodeći da je država obezbedila respiratore, iako je, kaže, bilo kritika da nema potrebe za tim jer će kovid da se pobedi lako i brzo.

„Sad se vidi da jeste bilo potrebe, zato idemo u izgradnju bolnica u Beogradu i Kruševcu“, rekao je Vučić novinarima u Banjaluci.

Kaže da je imao nedavno razgovore sa strancima i da je za njega bilo šokantno da oni koji su u svojim zemaljama imali po 40.000 mrtvih sada drže predavanja i lekcije, jer su, dodaje, tako naučeni.

„To kao da je ušlo u kod da imaju pravo da vam sole pamet po svakom pitanju i onda se nateram da ćutim jedno dva, tri minuta i onda kažem ajde sad dosta je bilo. Pogledaj u svoje dvorište, pa onda dođi da govoriš o našem“, rekao je predsednik Srbije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar