Lepo vreme
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom noći na krajnjem severu i severoistoku Srbije mogući su kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom.

U brdsko-planinskim predelima zapadne i južne Srbije, očekuju se kiša i kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Duvaće slab, promenljiv vetar.

Najniža temperatura biće od 13 do 21, a najviša od 31 do 34 stepena.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo.

Najniža temperatura od 17 do 21, a najviša oko 33 stepena.

U četvrtak i petak u većem delu zemlje biće pretežno sunčano i veoma toplo uz retku pojavu popodnevnog pljuska u brdsko – planinskim predelima i sa maksimalnom temperaturom od 32 do 36 stepeni.

U petak kasnije popodne i uveče na severu Srbije, a za vikend i u ostalim krajevima naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature uz uslove za lokalnu pojavu nepogoda sa gradom i većom količinom padavina za kratko vreme.

U ponedeljak će na severu biti pretežno sunčano, a u ostalim krajevima promenljivo oblačno, mestimično s kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za sredu, 21. jun 2023. godine:

Meteorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Glavobolјa i nesanica su očekivane meteoropatske reakcije. Preporučuje se izbegavanje većih fizičkih napora i dodatna zaštita od UV zračenja u najtoplijem delu dana.

***

BONUS VIDEO – Meteoropatija – za sve je „kriva“ promena vremena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar