Da vrućina ne jenjava kako popodne odmiče pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda, prema kojima je u 18 sati u Loznici živa u termometru dostigla 38 podeok. Slede Sombor, Novi Sad, Sremska MItrovica, Beograd, Smederevska Palanka, Negotin i Ćuprija gde je izmereno 37 stepeni.

Za stepen niža bila je temperatura u Kikindi, Banatskom Karlovcu, Valjevu,  Velikom Gradištu, Kraljevu i Nišu – 36.

Na Paliću, u Kragujevcu, Požegi, Kuršumliji, Kruševcu, Zaječaru, Leskovcu, Dimitrivgradu u Vranju izmereno je 35 stepeni.

U isto vreme najniža temperatura je zabeležena na Kopaoniku, prijatnih 26, a na Zlatiboru 29 stepeni.

Inače, RHMZ je upozorio da će danas biti najtopliji dan ove sedmice sa maksimalnim temperaturama od 37 do 40 stepeni Celzijusa.

Prema najavi meteorologa, sutra su prognozirane temperature od 33 do 37 °S, a u većim gradovima očekuju se i tropske noći. Od srede najtoplije će biti na jugu zemlјe, gde će uz pretežno sunčano vreme maksimalne temperature dostizati u većini mesta od 34 do 38 °S, a lokalno i do 40 °S.

U severnim, a delom i u centralnim krajevima će sa čestim prodorima malo svežijeg vazduha iz srednje Evrope temperature biti niže za 4 do 7 stepeni, a uz lokalni razvoj oblačnosti, biće uslova i za plјuskove sa grmlјavinom, ponegde praćene gradom i olujnim vetrom. Najveća verovatnoća za pojavu nepogoda je u sredu krajem dana i tokom noći, kao i u petak i subotu posle podne i uveče.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar