Sasa Stojkovic i Pozoriste Bora Stankovic
Saša Stojković i Pozorište Bora Stanković Foto:Sanja Petrov/Nova.rs/infovranjske.rs

Pozorište "Bora Stanković" u Vranju tužilo je nekadašnjeg urednika portala InfoVranjske.rs i člana ansambla vranjskog teatra, nedavno preminulog Sašu Stojkovića Babačka.

Više od dva meseca nakon njegove smrti Pozorište potražuje da se vrati novac koji mu je isplaćen na ime otpremnine, potvrdio je za portal Nova.rs njegov sin Mihajlo Stojković. PR služba pozorišta „Bora Stanković“ poručila je da će Uprava pozorišta i direktor Nenad Jović na sva novinarska pitanja odgovoriti danas.

„Time u ceo proces za koji smo mislili da je završen 29. decembra 2020. godine, na dokumentu stoji potpis gradskog pravobranioca, ne samo da uvlače celu porodicu, moju majku i sestru, već nastavljaju s pokušajima zastrašivanja medija u Vranju od strane vladajuće stranke i njihovih predstavnika u vlasti“, kaže Stojković za Nova.rs.

Kako ističe, Pravobranilaštvo je više od godinu dana imalo mogućnost da tu tužbu pošalje, a činjenica da se to dešava dva meseca od njegove smrti „govori u prilog tvrdnji da je reč o pokušaju pritiska na jedan medij koji je na žalost mnogih i nakon smrti njegovog urednika nastavio da živi“.

Pročitajte još:

„Tužba je naslovljena na ime mog pokojnog oca, ali kao nasledik njegove imovine na ročište na sudu se poziva moja majka Suzana Stojković, iako nikakva potraživanja od strane Pozorišta nisu postojala, jer je na sudu rešeno kada je Saša Stojković vraćen na posao, da ne postoje dugovanja sa nijedne strane“, dodaje.

„Kad ste već tužili pokojnog Stojkovića, predlažemo da pravosudnu revnost pokažete i na slučaju, kada je isti taj sada pokojni Stojković tužio Srspku naprednu stranku, kad su lokalni predstavnici ove političke opcije na najgori mogući način govori o uredniku medija u Vranju iznoseći javno gnusne uvrede. Nakon toga, možemo da pokrenemo pitanja javnog izvinjenja koje SNS duguje Stojkoviću, a koje je naložila poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković“, navodi Stojković.

Dodaje da ipak veruje u pravosudni sistem ove države, pa i u „apsurdnom slučaju kada neko dozvoli sebi da tuži mrtvog čoveka, jer mu očigledno i mrtav smeta“.

Bonus video: Anketa Vranje – Novogodišnji ukrasi

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare