Vranje Foto: shutterstock_Bobica10

Ukupan budžet Grada Vranja za narednu godinu planiran je na iznos od 3.131.975.000 dinara, što je blizu 27 miliona evra, ali Vranjance ne zanima na šta će i kako ovaj novac biti potrošen, sudeći po neverovatno slabom odzivu na poziv za Javnu raspravu o Nacrtu odluke o budžetu za 2023. godinu.

Javna rasprava održana je juče u sali Načelstva, a ako se izuzmu predstavnici vlasti, u njoj je bilo tek nekoliko ljudi.

Epilog sastanka na kojem bi trebalo da stanovnici Vranja i okoline, civilni sektor, političke partije, razna udruženja i dr. daju svoje predloge, komentare i sugestije, koji će biti razmatrani i na osnovu kojih se nacrt može korigovati i dopuniti, takav je da zbog angažovanja predstavnika boračkog udruženja „građane najviše zanimaju mogućnosti za planiranje sredstava u budžetu za uvođenje pogodnosti za borce“, kako je navedeno u saopštenju sa gradskog sajta.

Prema rečima gradskog većnika za finansije Bojana Kostića, novac će biti utrošen na „kapitalne projekte kao što su završetak vrtića u naselju Raška, otkup zgrade vrtića Zvončica, rekonstrukcija ulica Kosovske i Baba Zlatine, izgradnja vodovodne mreže ka selima Neradovac i Moštanica“.

Dodao je da bi u 2023. godini trebalo da u saradnji sa JP Putevi Srbije bude rekonstruisana ulica Partizanski put.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar