koronavirus u vrtićima
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Oko 100 dece iz predškolske ustanove " Moje detinjstvo", koja ima svoj ogranak u selu Slatina, vraćeni su jutros kućama zbog nestanka struje u tom mestu nedaleko od Čačka.

Roditelji su besni i šokirani tim postupkom, jer, kako kažu, mnogi su morali da uzmu slobodan dan kako bi čuvali mališane.

Nikola Melajac, čije dete ide u vrtić u Slatini, ljut je zbog ovog postupka direktorke Suzane Simeunović.

„Ja kao roditelj pitam da li živimo u 19. ili 21. veku. Da li treba decu da vodimo na posao? Uostalom, ovo nije samo moj problem već mnogih zaposlenih čija deca pohađaju vrtić u Slatini“, rekao je on za portal Nova.rs.

Sa druge strane direktorka PU „Moje detinjstvo“ Suzana Simeunović navodi da su deca vraćena zbog aktuelne situacije sa koronavirusom.

Prema njenim rečima, u tom objektu nije moguće bez električne energije obezbediti minimum higijenskih uslova i pripremiti hranu.

„Mi smo ponudili kao alternativno rešenje druge vrtiće u okviru naše Predškolske ustanove, međutim, zbog udaljenosti roditeljima nije odgovaralo“, objasnila je Simeunović.

Direktorka je istakla da su joj u čačanskoj „Elektrodistribuciji“ rekli da je u pitanju kvar na dalekovodu koji nije mogao odmah biti otklonjen, pa su zato deca vraćena kućama.

„Sutra ćemo raditi kao i svakog dana, ali danas su prosto okolnosti takve“, zaključila je Simeunović i izrazila uverenje da do ovakvih situacija više neće doći.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare