Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Epidemiološka situacija u Vojvodini je nesigurna, sa tendencijom pogoršanja, jer je u odnosu na prethodnu nedelju registrovan značajan porast slučajeva infekcije koronavirusom, saopšteno je iz pokrajinskog Instituta za javno zdravlje.

„Dnevni broj registrovanih slučajeva u Vojvodini kontinuirano raste od utorka 20. oktobra, te je tokom jučerašnjeg dana registrovano 86 novih slučajeva. Nepovoljna okolnost je što broj hospitalizovanih značajno raste“, piše u saopštenju.

Navodi se da je u Vojvodini trenutno 516 aktivnih slučajeva što predstavlja više nego dvostruko veći broj u odnosu na prethodnu nedelju.

Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 246, što je, takođe, udvostručenje u odnosu na prethodnu nedelju.

„Aktivni slučajevi su prisutni u 36 od 45 opština u Vojvodini. U ovom trenutku u Novom Sadu i Zrenjaninu je epidemiološka situacija nepovoljna sa tendencijom pogoršanja, dok se u ostalim gradovima i opštinama ocenjuje kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja“, piše u saopštenju.

Dodaje se da među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo, dok se kod dece školskog uzrasta registruju pojedinačni slučajevi obolevanja van škole.

Još uvek nije registrovano prenošenje oboljenja među decom u školskim uslovima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar