Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

U Novom Pazaru nastavljen je trend rasta pregleda u kovid ambulanti Opšte bolnice. Prema podacima koje je Kriznom štabu grada Novi Pazar dostavio regionalni kovid centar, Dom zdravlja Novi Pazar i Zavod za javno zdravlje Novi Pazar, samo tokom jučerašnjega dana bilo je 58 pregleda.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar, urađeno je 35 seroloških (brzih) testova od čega je 5 pacijenata bilo pozitivno na virus Covid-19. Takođe, tokom jučerašnjeg dana urađen je i 31 PCR test i očekuju se rezultati tih testova.

Na infektivnom odeljenju Opšte bolnice Novi Pazar trenutno se nalazi jedanaest pacijenata, dok je broj pacijenata na „high flow“ aparatima porastao, sa jednog na tri pacijenta.

Iz Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar apeluju na građanstvo, posebno u Novom Pazaru, ali i ostalim sandžačkim gradovima, da poštuju mere, da nose maske i poštuju distancu, kao i da redovno koriste dezinfekciona sredstva. Poručuju da je epidemiološka situacija u ovom gradu nepovoljna i nestabilna što pokazuje i porast zaraženih i broj pregleda na dnevnom nivou, koji je sa 20 pregleda na dnevnom nivou prethodne nedelje u ovoj već porastao na skoro 60 pregleda u toku jednog dana.

Ono što iz zavoda za javno zdravlje Novi Pazar naglašavaju jeste i činjenica da se veliki broj pacijenta i ne javlja kovid ambulanti,  kao i da veliki broj pacijenta odlazi u privatne klinike kako bi snimali pluća i na taj način imali uvid u svoje zdravstveno stanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar