Foto: TANJUG/ SANJA EKER/ nr

Na osnovu naređenja predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, odluke ministra odbrane Aleksandra Vulina i naređenja načelnika Generalštaba generala Milana Mojsilovića, Vojska Srbije počela je obezbeđenje prihvatnih centara na teritoriji Opštine Šid, radi pružanja pomoći Ministarstvu unutrašnjih poslova, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Jedinice Vojske Srbije raspoređene su na obezbeđenju Prihvatnog centra „Adaševci“, a u toku je raspoređivanje jedinica na zadacima obezbeđenja preostala dva prihvatna centra u Šidu – „Principovac“ i „Šid – Stanica“.

kako stoji u saopštenju, Vojska Srbije će, „kao i do sada, čuvati bezbednost svih građana, izvršavati naređenja i preduzimati sve mere radi realizacije dodeljenih zadataka u skladu sa zakonom i Pravilom službe“.

Pročitajte još:

Podsetimo da je Ministarstvo odbrane jutros saopštilo da je „na osnovu člana 17. stav 1. tačka 1. Zakona o Vojsci Srbije, predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić naredio upotrebu dela snaga Vojske Srbije na teritoriji Opštine Šid, radi pružanja pomoći Ministarstvu unutrašnjih poslova u obezbeđenju centara za azil i prihvatnih centara“.

Vučić je nešto kasnije izjavio da će Vojna policija obezbeđivati migrantske centre u Adaševcima, Principovcu i Šidu, ali je dodao da nije reč o merama koje se primenjuju zbog neke dramatične situacije ili „izvršenja najstrašnijih krivičnih dela“.

„Vojna policija, preuzeće kontrolu nad tri centra“, kazao je Vučić i dodao da bilo sitnih krađa i upada na posede.

„To moramo da sprečimo i da garantujemo bezbednost građana“, rekao je Vučić.

Slanje Vojske Srbije u Šid, po nalogu predsednika Aleksandra Vučića, iznenadilo je javnost, ali i građane Šida koji su za Nova.rs rekli da je uvećan broj migranata u ovom delu Vojvodine „očekivan u ovo doba godine“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare