Postari postar posta
Poštari Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Vojni sindikat Srbije uputio je danas otvoreno pismo podrške radnicima Pošte koji štrajkuju već pune tri nedelje.

Pismo Vojnog sindikata Srbije prenosimo u celosti.

„Cenjeni Poštari,

Obraćamo vam se sa velikim respektom prema hrabrosti, slozi i odlučnosti koju ste svima u srpskoj i svetskoj javnosti pokazali, u nameri da ostvarite cilj koji ste pred sebe postavili kada ste se odlučili za potpunu obustavu rada zarad poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih u Pošti Srbije. Svima ste nam očitali davno zaboravljenu lekciju o snazi radničkog kolektiva. Vi ste u radnom, a ne u robovlasničkom odnosu i isključivo od vaše volje zavisi da li ćete i pod kojim uslovima pristati da radite. Zato ne pomišljajte da odustanete.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pišemo vam jer smo se sa istim predstavnikom poslodavca Zoranom Đorđevićem, pre nekoliko godina sreli, u gotovo identičnoj situaciji kada smo više puta postavljali zahteve za unapređenje materijalnog i socijalnog položaja profesionalnih pripadnika Vojske Srbije, koje predstavljamo kao njihov jedini reprezentativni sindikat. Tada smo bili prevareni jer smo verovali, ispostavilo se lažnim obećanjima čega posledice itekako osećamo i danas. Ljudima koji predstavljaju Vojni sindikat Srbije, nuđeno je od tada ministra odbrane Đorđevića, da prodaju vojničku čast i izdaju svoje kolege za ,,malo ćara“, a tako što su im obećavane limuzine, sekretarice i druge lične privilegije kako bi sindikat odustao od svojih zahteva i povukao se iz javnih protesta. Ovo vam pišemo da bi ste shvatili sa kakvom osobom imate posla. Zato cenjeni Poštari i saborci znajte, pred vama se nalazi persona kojoj ništa ne možete i ne smete da verujete i čija reč ne vredi apsolutno ništa, a pouzdano znamo da on i ne odlučuje o vašim zahtevima. Onaj koji se o tome pita nalazi se na jednoj drugoj adresi i tom vašem direktoru neće da se javi na telefon. Zato je važno da ostanete čvrsto pri zahtevima koje ste postavili, a naročito pri tome da to što tražite za vas i vaše porodice, bude odmah i bezuslovno ispunjeno. Sve drugo, što bi vam ovaj opskurni lik i za vašu struku potpuni diletant rekao, obećao, čak i potpisao, narodski rečeno, možete da okačite mačku o rep.

Pročitajte još

Mi kojima je isti taj Zoran Đorđević, nekada bio nadređeni, a kojeg znamo kao ,,zlu paru“, čije smo žrtve mobinga i svega lošeg i necivilizovanog što može snaći zaposlene kod nekog poslodavca, koji će u srpskoj vojnoj istoriji ostati upamćen kao prvi ministar vojni koji je srpsku vojsku naterao i isterao na ulične proteste, dajemo vam potpunu i bezrezevrnu podršku. Neka vam ovo pismo bude snažna podrška i poruka da niste sami u svojoj časnoj borbi za dostojanstven rad vredan čoveka u 21. veku, i da su do ispunjenja zahteva koje ste postavili uz vas i profesionalni pripadnici vojske okupljeni u jedini reprezentativni Vojni sindikat Srbije. Ponosni smo na vašu slogu, hrabrost i beskompromisno dostojanstvo jer se ovom vašom borbom ne borite samo interese vas i vaših porodica već za interese svih radnika u Srbiji i njihovu budućnost.

S velikim naklonom i poštovanjem,

Vojni sindikat Srbije“

BONUS VIDEO Poštari: Rešenje nije postignuto

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar