Poštari u Srbiji nastavljaju sa obustavom rada koju su počeli 24. oktobra, a ovaj način protesta trajaće dokle god njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

U utorak, 24. oktobra, poštari iz Novog Sada stupili su u obustavu rada, da bi im se kasnije pridružile i kolege iz Beograda, članovi Sindikata radnika pošte „Sloga“, a potom i iz Vrbasa i Pančeva.

Poštar koji je zaposlen u jednoj od dve jedinice u Zemunu kaže za Nova.rs da obustava rada i dalje traje, i da će tako biti dokle god im se ne ispune zahtevi.

Obustava rada poštara izgleda tako što se oni nalaze na svojim radnim mestima, ali ne ispunjavaju zadatke. To je njihov način da iskažu nezadovoljstvo.

PROČITAJTE JOŠ

Novosadski poštari su, na samom početku obustave, rekli da su jihove plate 50 odsto ispod republičkog proseka, da su uslovi rada neprihvatljivi i da je alarmantno nizak broj zaposlenih, naročito poštara, šalterskih radnika, kurira i onih u preradi.

Među ključnim zahtevima su i prekid „tihe“ diskriminacije prema zaposlenima i zvanične garancije vlade da će njihovi zahtevi biti uvaženi i ispunjeni.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare