Vojni sindikat Srbije
Foto:N1

Vojni sindikat Srbije zatražio je danas hitnu rekaciju Višeg javnog tužilašvta u Beogradu kako bi se sprečila "prisilna vakcinacija" pripadnika Vojske Srbije (VS), koja se po naređenju načelnika Generalštaba Milana Mojsilovića neprekidno sporovodi od 17. maja.

Sindikat je u saopštenju naveo da je tužilaštvu uputio urgenciju i zahtev za hitno postupanje u kome traži hitnu reakciju po prijavi koju je protiv Mojsilovića podneo 17. maja i „momentalno sprečavanje prisilne vakcinacije“.

Dodaje se da su pripadnici Vojske jutros obavestili Sindikat da se u jedinicama u Somboru, Zaječaru, Požarevcu, Užicu i drugim mestima u Srbiji i pored saopštenja zaštitnika građana da vakcinacija može da bude samo afirmativna, a nikako prisila i uslovljena sankcijama, i „dalje obavlja prisilna vakcinacija profesionalnih pripadnika VS“.

Navodi se i da se oni koji iz ličnih razloga ne žele da se vakcinišu zlostavljaju, kažnjavaju i diskriminišu na različite načine.

Vojni sindikat podržava i pozdravlja napore države da omogući masovnu imunizaciju stanovništava i više puta je pozvao svoje članove i pripadnike Vojske da se vakcinišu, ali pored toga smatra da niko ni pod kojim uslovima ne sme da dovede u pitanje ili grubo ugrozi osnovna ljudska prava.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar