dr Borislav Antonijević, ginekolog LRNE. Antivakseri, Protivnici vakcinacije pred Ustavnim sudom, prilog, emisija Među nama, Medju nama Nova S
dr Borislav Antonijević Foto: Nova S

Iako je poslednjih nedelja krenula oštra kampanja protiv doktora antivaksera i njihovih skrivenih grupa, najnovije gostovanje lekara koji pripada grupi onih koji nemaju veliko poverenje u vakcinu pokazalo je da sada antivakseri iz skrivenih grupa počinju neskriveno da deluju na telezivijama širom zemlje. Oružje su im neutemeljene teorije i otvorene laži.

Ginekolog i predstavnik ozloglašene vajber grupe „Lekari i roditelji za nauku i etiku“ Borislav Antonijević gostujući na jednoj televiziji podelio je svoja zapažanja oko koronavirusa i vakcinacije, te tom prilikom samo naglasio koliko je jak antivakserski lobi u Srbiji. Najpre je na pitanje voditeljke Jovane Joksimović, o kojim vakcinacima prića u svojim tiradama i kojim podacima zapravo barata, Antonijević rekao da trenutno priča o Fajzeru i još jednoj vakcini, ali nije mogao da se seti kojoj.

„Ovo je mislim Fajzer i mislim da je u pitanju Moderna, ali nisam siguran“, rekao je Antonijević nespretno na pitanje novinarke.

Ubrzo nakon demonstracije o tome kako se barata podacima, ginekolog se osvrnuo i na „izjavu“ potpredsednice SAD Kamale Haris da su svi u bolnici u SAD zaraženi koronavirusom u stvari vakcinisani. Na žalost, i ova izjava doktora je neutemeljena budući da se na snimcima koje su dostupni javnosti jasno uočava da je Haris rekla da je svaki pacijent koji je zaražen kovidom upravo nevakcinisan.

Ovo gostovanje doktora Antonijevića privuklo je veliku pažnju javnosti u Srbiji, budući da je doktor izneo suludih teorija i podataka o vakcinaciji u Srbiji.

„Ne znamo šta se nalazi u vakcinama, ne znamo ni kratkoročne ni dugoročne posledice vakcinacije. I vakcinisani i nevakcinisani mogu da se razbole, mogu da prenesu virus, mogu da završe u bolnici i mogu da umru. Jedina razlika je što nevakcinisani ne mogu da umru od vakcine“, samo je jedna od izjava Antonijevića.

Bonus video: BIljana Srbljanović o tome zašto verujemo antivakserima, i kako se nositi sa pretnjama

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare