Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Roditelji koji žele da upišu dete u vrtić, mogu da podnesu prijave tokom čitave godine, ali zvanični konkurs počinje početkom aprila – tada ima najviše mesta u predškolskim ustanovama, ali su poznati i svi dalji važni datumi i rokovi za upis.

Konkurs će, kao što je to bio slučaj i do sada, biti otvoren duže od mesec dana, a prijava će se obavljati isključivo onlajn.

Stoga, neophodno je da bar jedan od roditelja ima nalog na portalu eUprava. Nakon registracije i ponovne prijave na portal, moguće je prijaviti dete u predškolsku ustanovu.

Pokretanjem usluge, klikom na zeleno dugme na levoj strani ekrana, otvoriće se stranica na koju je potrebno uneti neophodne podatke.

Još uvek nije poznat broj dosupnih mesta u vrtićima, ali će on biti pozant pre početka konkursa.

„Tačan broj slobodnih mesta ćemo znati uoči konkursa kada se sakupe podaci o broju raspoloživih kapaciteta u više od 300 beogradskih vrtića. Ono što je izvesno jeste da ćemo novu radnu godinu u septembru startovati sa oko 1.000 mesta, više budući da su od prošlog septembra otvorena tri novi vrtića, a da će do sledećeg septembra početi sa radom još tri sigurno, dok je započeta gradnja još nekoliko vrtića“, rekao je za Blic Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

Usluga eVrtić je namenjena roditeljima koji su državljani Republike Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin.

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju kojom dokazuje navedeni status lično u predškolsku ustanovu.

BONUS VIDEO Vrtiću na Banovom Brdu prete investitori

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)