Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Linearnom dodelom finansijske pomoći penzionerima aktuelna vlast očigledno korumpira celokupno penzionersko biračko telo, prikazujući to u medijima koje kontroliše kao rezultat povećanja bruto domaćeg proizvoda, ocenilo je Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije.

Udruženje je u saopštenju ocenilo da je na delu „predizborna prevara“ i da se ne slažu sa načinom dodele pomoći penzionerima iz tri ključna razloga.

„Odlukama o dodeli pomoći građanima u vreme pandemije su izuzeti građani Srbije koji su mlađi od 18 godina odnosno nisu birači, dok su mlađi od 18 godina bili obuhvaćeni odlukom o dodeli pomoći građanima Kosova i Metohije srpske nacionalnosti“, ističu kao prvi razlog neslaganja.

Na drugom mestu je to što se, kako kažu, dodelom finasijske pomoći penzionerima koja je veća od pomoći koja se uplaćuje odstalim građanima podstiče negodovanje građana na račun penzionera i prikriva „bedan iznos najniže pfonetenzije i diskriminacija poljoprivrednih penzionera“.

„Novac koji se potroši na uvećanje uz penziju i finansijsku pomoć penzionerima bi mogao da se utroši na podizanje najniže ili garantovane penzije koja nije dovoljna ni za puko preživljavanje preko 600.000 penzionera“, navelo je Udruženje kao treći razlog za neslaganje sa načinom dodele pomoći.

Ukazali su i da od Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje nisu dobili informacije zatražene u skladu sa zakonom predviđenom procedurom o prihodima po osnovu uplata doprinosa koje osiguranici, odnosno sada zaposleni uplaćuju, i da su zato uputili žalbu povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare