Mali obećava: Svim penzionerima do kraja dana po 50 evra

Biznis 22. sep. 202111:25 > 11:26
Podeli:
Siniša Mali Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će do kraja dana u sredu svi penzioneri i korisnici PIO fonda dobiti po 50 evra iz paketa pomoći građanima zbog pandemije koronavirusa, javlja RTS.

Novac će dobiti svi penzioneri, invalidi rada i korisnici privremene naknade kod PIO fonda, javlja RTS.

Ministar Mali rekao je da su neki penzioneri već juče dobili svoju novčanu pomoć.

„Tako da onaj koji nije dobio, dobiće danas. Negde oko 1,7 miliona penzionera i korisnika penzija, dakle tu su i korisnici porodičnih penzija i tako dalje, će ovaj novac dobiti“, rekao je Mali.

Podsetio je na prethodne uplate, koje su imale za cilj da se ublaže posledice koje je pandemija koronavirusa nanela najstarijim građanima.

Prva mera prošle godine bila je 4.000 dinara jednokratne pomoći, pa 100 evra, pa 5.000 u decembru prošle godine, ove godine 30 evra kao svim građanima, sada 5.900 dinara, još 30 evra u novembru, još 20 u decembru, kao i 3.000 dinara ukoliko su se vakcinisali, rekao je Mali.

Precizirao je da je reč o ukupno 59.000 dinara pomoći svakom penzioneru tokom 18 meseci pandemije, te da je to deo trećeg paketa pomoći od osam milijardi evra za pomoć privredi i građanima.

Ministar je naglasio da u ovom trenutku Srbija nema potrebe za zaduživanjem.

„U ovom trenutku na računu našeg budžeta imamo 257 milijardi dinara… Naš javni dug je 55,5 odsto, ispod nivoa Mastrihta od 60 odsto koji je rezervisan za EU“, rekao je Mali.

Podsetio je da će svi punoletni građani u novembru dobiti još 30 evra pomoći za koje nije potrebno da se ponovo prijavljuju.

Pomoć od 20 evra biće isplaćena u decembru, a od 15. novembra do kraja tog meseca za nju će moći da se prijave oni koji su u međuvremenu postali punoletni i oni koji se ranije nisu prijavljivali za pomoć „30 plus 30“.

Anketa: Koliko vam traje plata? 

Komentari

Vaš komentar