Avion koji je sinoć prinudno sleteo na beogradski aerodrom Foto: X/Hijena & Lešinar, Peđa Vučetić/Instagram 192_rs

Centar za istraživanje nesreća u saobraćaju Republike Srbije potvrdio je za Nova.rs da sprovode istragu nakon sinoćenjeg incidenta na beogradskom aerodromu kada je došlo do ozbiljnog oštećenja aviona prilikom poletanja.

Avion kompanije „Maraton erlajnz“ koja obavlja letove za Er Srbiju sinoć je nakon poletanja s beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ na isti ubrzo i prinudno sleteo. Reč je o letu iz Beograda za Dizeldorf.

„Er Srbija“ je saopštila da su razlozi prinudnog sletanja tehničke prirode.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Međutim, na društvenoj mreži X objavljeno je nekoliko dramatičnih snimaka i fotografija na kojima se vidi velika rupa na avionu. Letelica je pri poletanju udarila u svetlosnu signalizaciju, da bi potom oko sat vremena kružila nad Beogradom.

Iz Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju Republike Srbije potvrdili su za Nova.rs da sprovode istragu.

PROČITAJTE JOŠ

„Centar za istraživanje nesreća u saobraćaju Republike Srbije još uvek sprovodi istragu na mestu ozbiljne nezgode. Čim bude prikupio relevantne podatke, Centar će u najkraćem roku da objavi na svojoj internet prezentaciji Obaveštenje o pokretanju istrage“. navodi se u odgovoru.

Avion sa velikim oštećenjima koja su se mogla videti na objavljenim fotografijama i video snimcima kružio je nad Beogradom oko sat vremena.

Nakon prinudnog sletanja, zbog curenja goriva vatrogasci su morali da prskaju letelicu penom, kako bi se izbegao požar.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar