Redakciji N1 dostavljen je još jedan snimak aviona kompanije „Maraton erlajns", koja obavlja saobraćaj za „Er Srbiju“, a koji je sinoć prilikom poletanja sa Aerodroma „Nikola Tesla“ udario u infrastrukturu, zbog čega je morao prinudno da sleti.

Na snimku se jasno vide oštećenja korena levog krila aviona, nastala prilikom poletanja.

Petar Vojinović sa portala Tango Six objasnio je jutros za N1 da je avion naverovatnije udario u instrumentalizaciju koja služi za sletanje aviona u suprotnom pravcu piste, piše N1.

„Sigurno znamo da je leteo iznad predgrađa Beograda prema Avali 60 minuta. To je procedura kako bi potrošio što više goriva“, objasnio je Vojinović za N1.

On kaže da se deo antene u koju su udarili zabila u levi koren krila, ali da je letelica bila potpuno upravljiva osim jednog manjeg detalja – a to je da su zakrilca na avionu otkazala.

PROČITAJTE JOŠ

„Avion je samo malo brže sleteo“, naglašava Vojinović

Prilikom sletanja avion je na niskoj visini od oko 120 metara preleteo pored kontrolnog tornja, kako bi kontrola vizuelno potvrdila da su točkovi izvučeni. Urednik portala Tango Six objašnjava da je i to deo uobičajene procedure jer je došlo do udara.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar