Foto: TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC/ bs

Vlada Srbije uskoro će doneti odluku o pomoći lokalnim samoupravama koje su poslednjih dana pretrpele štetu u poplavama, najavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Ministar je posetio opštinu Bojnik gde je obišao puteve koje je oštetila voda, kao i poplavljeno domaćinstvo sestara Živanke Mitić i Ružice Zlatanović.

Momirović je rekao da se voda povlači, ali da je šteta, koja još uvek nije procenjena, ostala velika.

„Mi u ovom trenutku ne možemo da sagledamo kolika je šteta, jer vode još uvek ima na pojedinim putnim pravcima i neke kuće su uništene“, rekao je Momirović novionarima u Bojniku nakon obilaska.

Foto: TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC/ bs

 

Preneo je i da je održao sastanak sa predstavnicima te lokalne samouprave na kojem je dogovren detaljan plan o rešavanju problema.

Prema njegovim rečima, najpre će stići pumpe kako bi se voda izbacila iz poplavljenih domaćinstava i obezbedili elementarni uslovi za život.

Prvo će, dodaje, biti sanirano ono što je hitno, dok će sve ostalo biće završeno u narednih šest meseci.

Momirović kaže da je na sastanku razgovarano o strateškim projektima, pre svega, vezanim za komunalnu infrastrukturu i dodao da je i opština Bojnik obuhvaćena velikim planom razvoja Srbija 2025.

„Mislim da smo imali kvalitetan sastanak u ovom teškim uslovima. Dogovorili smo kako da saniramo posledice poplave i kako da pristupimo novim investicijama koje će podići kvalitet života građana tog kraja“, rekao je Momirović.

Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović rekao je da će već od sutra krenuti sanacija lokalnih puteva koji su oštećeni i u neprohodnom stanju.

„Već sutra ćemo na terenu imati mašine“, dodao je Nenadović.

Kazao je da je i opština formirala radno telo i komisiju za procenu štete koje su već na terenu.

„Naš zadatak je da prvo pomognemo ljudima, kao i da se sačuva stoka, a onda ćemo krenuti sa sanacijom oranica i pristupnih puteva“, rekao je predsednik opštine.

Opština Bojnik proglasila je vanrednu situaciju zbog izlivanja vodotokova u tom mestu i okolnim selima, gde su oštećeni putevi i poplavljeno nekoliko stotina domaćinstva.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar