Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 1.810 obolelih od koronavirusa, a preminulo je još 16 osoba.

Testiran je ukupno 8.491 građanin, a na respiratorima je 139 pacijenata.

***

U Srbiji je dan ranije registrovan još 1.331 slučaj infekcije koronavirusom, dok je 15 osoba preminulo. Testirano je 5.550 građana, a na respiratorima su 142 pacijenata.

***

Doktorka Gordana Dizdarević iz Doma zdravlja Raška preminula je nažalost usled infekcije virusom korona. Vest o smrti je objavljena na fejsbuk stranici Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

“Danas je od kovida 19 preminula dr Gordana Dizdarević (62), internista iz Doma zdravlja Raška. Neka joj je večna slava!”, napisao je na svojoj fejsbuk stranici Sindikat lekara i farmaceuta Srbije. Na sajtu Doma zdravlja Raška dr Dizdarević označena je kao specijalista interne medicine – načelnik.

***

U Srbiji je do sada od posledica zaraze koronavirusom umrlo više od sto lekara, dok je taj broj u zemljama u regionu, jednocifren. Loša organizacija posla, iscrpljenost lekara i nedovoljan broj medicinskog osoblja ključni su razlozi velike smrtnosti od kovida među zdravstvenim radnicima, ističe predsednik Sindikata lekara i farmaceuta dr Rade Panić.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar