Foto: EPA-EFE/LESZEK SZYMANSKI

Više od 300 zdravstvenih radnika u Novom Pazaru i Tutinu izjasnilo se da želi da primi vakcinu protiv korona virusa koja će, prema najavama iz Zavoda za javno zdravlje, stići narednih dana, objavio je danas radio Sto plus.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić kazao je da je, nakon inicijalnog anketiranja, u toku izjašnjavanje zdravstvenih radnika o tome koju vakcinu žele da prime.

„Kako je Srbija nabavila vakcine dva proizvodjača (Sputnjik V i Fajzer Bajontek), sada se zdravstveni radnici izjašnjavaju koju žele da prime. Kada se izjasne, poslaćemo trebovanja i onda će nam Koordinaciono telo javiti kojeg dana će nam isporučiti vakcine kako bismo napravili punktove“, rekao je Spahić.

On je dodao da očekuje da će biti vakcinisani radnici u kovid odeljenjima domova zdravlja u Novom Pazaru i Tutinu, Opšte bolnice u Novom Pazaru, Specijalne bolnice u Novopazarskoj Banji i Doma za smeštaj lica ometenih u razvoju u Tutinu. U prvom krugu vakcinisano je 75 korisnika i radnika Gerontološkog centra i 15 zdravstvenih radnika u Novom Pazaru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar