Foto: Nova.rs

U poslednja 24 časa preminulo je još pet osoba, dok je novih 1.545 osoba zaraženo.

Na respiratorima se nalazi 47 pacijenata, a hospitalizovano je 1.048 osoba.

Testirano je 11.004 osoba.

***
Juče su bile zabeležene rekordne 1.384 zaražene osobe, a preminulo je šest osoba.

Takođe, na respiratorima su se nalazila 44 pacijenta, a 1.012 osoba je hospitalizovano.

Testirano je bilo 9.457 osoba.

***

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da se ne postavlja pitanje zatvaranja škola i vrtića i da je to stav koji postoji i u Evropi.

Foto: Nova S

On je rekao za RTS da u Srbiji postoji dobar model kada je reč o školama i vrtićima, da se u njima dnevno prati stanje i učenici koji su bili u kontaktu sa pozitivnima ili koji su pozitivni i da tada odeljenja ili cele škole, zavisno od situacije, prelaze na onlajn model.

Kada se radi o porastu slučajeva korona virusa, Tiodorović kaže da se može očekivati da će i dalje dolaziti do povećanja broja obolelih.

***

Načelnica anestezije Kliničko-bolničkog centra „Dragiša Mišović“ Duška Ignjatović rekla je da su u toj zdravstvenoj ustanovi trenutno na lečenju 174 kovid pozitivna pacijenta.

“Skoro su popunjeni svi kapaciteti koje smo ostavili za kovid pozitivne pacijente. Više od 20 pacijenata već imamo u jedinici intenzivne nege i oni su na nekoj vrsti mehaničke ventilacije”, rekla je Ignjatović.

Ona je podsetila da bolnica Dragiša Mišović od 1. oktobra radi u dualnom režimu, da zbrinjavaju i kovid pacijente, ali i pacijente koji boluju od nekih drugih bolesti, a koji nisu zaraženi.

Napominje da je oko 200 kreveta izdvojeno za kovid pacijente i da zbrinjavaju bolesnike sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

***

U Kliničkom centru Vojvodine se rapidno povećava broj ambulantnih pregleda i prijema na bolničko lečenje pacijenata obolelih od Covid-19 virusne infekcije, saopštio je jutros KCV.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kako navode, Klinički centar Vojvodine veoma brzim tempom puni svoje kapacitete i dodatno opterećuje resurse.

Sve to pokazuje da Srbija ulazi u veoma nepovoljan period u postojećoj epidemiji Covid-19 virusne infekcije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare