Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da se ne postavlja pitanje zatvaranja škola i vrtića i da je to stav koji postoji i u Evropi.

On je rekao za RTS da u Srbiji postoji dobar model kada je reč o školama i vrtićima, da se u njima dnevno prati stanje i učenici koji su bili u kontaktu sa pozitivnima ili koji su pozitivni i da tada odeljenja ili cele škole, zavisno od situacije, prelaze na onlajn model.

Kada se radi o porastu slučajeva korona virusa, Tiodorović kaže da se može očekivati da će i dalje dolaziti do povećanja broja obolelih.

„Mi se nalazimo u situaciji da ćemo morati dobro da promišljamo svaki dan i ceo tim koji se ovim bavi i medicinski i ekonomski moraju da brinu da uspostave taj balans koji je neophodan između ekonomije i zdravlja, jer bez ekonomije nema ni očuvanja zdravlja“, rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, ne očekuju se neke posebno rigorozne mere, jer ne smatra da je neophodno zatvaranje i dodao da može biti selektivnog zatvaranja u onim sredinama gde se nisu poštovale mere i gde bude skoka rasta obolelih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare