Potresna slika danas je užasnula prolaznike, a pre svega pacijente, koji su se našli oko podne ispred nove zgrade Univerzitetskog kliničkog centra Srbije (UKCS), gde je oboleli bio prinuđen da ustane iz invalidskih kolica kako bi "preskočio rovove", kanale oko objekta i prišao ulazu.

Medicinska sestra je danas na jakoj kiši i vetru, iz stare zgrade klinike gurala pacijenta u invalidskim kolicima niz ulicu. Za to vreme pacijent, koji je bio obučen samo u bade mantil je pokušavao da se zaštiti kišobranom, kako bi što suvlji stigao do ulaza u novu zgradu Urgentnog centra (UC).

Kada su se spustili i stali pred zgradu Prve hirurške klinike, pacijent je sklopio kišobran, i dao ga sestri kako bi ustao i pridržao za kolica. Pacijent je nekako, uz pomoć medicinske sestre i pridržavanje, uspeo da ustane i pređe preko iskopanih rupa, tačnije kanala, koji okružuju ovu zgradu i tokom celog dana se pune vodom.

Dok su prolaznici u šoku posmatrali šta se dešava, jedan od lekara u blizini, uz smeh je dobacio koleginici:“Ustade ti ovaj!“. Kada su uspeli da pređu kanal, pacijent je ponovo seo u kolica, a sestra ga je odgurala u zgradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare