Nakon što je voditeljka TV Hepi svojom izjavom o studentima izazvala burnu reakciju kod mladih, jedna studentkinja Beogradskog univerziteta odlučila je da uputi poruku pomenutoj televiziji, a i široj javnosti, na svoj način i odgovori na uvrede voditeljke da su studenti potkupljivi.

Ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu danas su studenti održali protest pod nazivom „Studenti nisu na prodaju“, a kao reakciju na izjavu voditeljke TV Hepi koja je tokom gostovanja Aleksandra Jovanovića Ćute iz koalicije MORAMO i Ekološkog ustanka  vređala studente da su potkupljivi navodeći da će „svaki student da izađe gde god da mu se kaže, ako mu daju hiljadu dinara“.

Jedna studentkinja Univerziteta u Beogradu odlučila je da ekipi portala Nova.rs pokaže svojih 1.000 dinara iz novčanika uz poruku da ona taj novac može sama da nabavi i da joj za to ne treba Aleksandar Jovanović Ćuta.

„Imam 1.000 dinara u novčaniku i ne treba mi Ćuta da mi da 1.000 dinara, mogu sama da ih nabavim“, rekla je devojka našoj ekipi pokazujući novčanicu od 1.000 dinara koju je prethodno izvadila iz novčanika.

„Ćuta mi nikada neće dati 1.000 dinara jer na proteste idem dobrovoljno kao i svaki drugi građanin da iskažem svoje nezadovoljstvo“, dodala je studentkinja.

Video snimak devojke pogledajte na početku vesti.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Inače, protestu na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu prisustvovali su i predstavnici koalicije MORAMO i njihova kandidatkinja za predsednicu Srbije i profesorka Biološkog fakulteta Biljana Stojković.

Studente su podržali i pojedini profesori Fakulteta političkih nauka, Filozofskog i Biološkog fakulteta.

Kandidatkinja za predsednicu Srbije Biljana Stojković, smatra da je to što smo čuli o studentima nedopustivo.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Izjave koje smo čuli su prave izjave o tome šta ovaj režim misli o nama svima, a misli da svi možemo biti potkupljeni“, kazala je Stojković.

Biljana Stojković ranije je rekla u izjavi za Nova.rs da više ne može da se trpi ovakvo, kako kaže, ponižavanje ljudi.

„Ovo je bila samo jedna kap koja je prelila času uvreda“, rekla je Stojković za naš portal.

Biljana Stojković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka i koalicije MORAMO, okupljenima se obratio sa „zdravo živo strani plaćenici“.

„Vreme je da 3. aprila kažemo ne režimu, Vučićevim kupler majstorima. Srbija nije na prodaju. Srbija nije (starleta) Tijana Ajfon“, poručio je Ćuta okupljenima.

Ćuta je u izjavi za Nova.rs rekao da to što se gleda sa TV Hepi mora da se menja i da je to sve posledica nepoštovanja zakona i pravne države.

BONUS VIDEO – Biljana Stojković i predstavnici koalicije MORAMO pružili podršku studentima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare