Dejan Žujović. Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Jedan od 105 preminulih lekara koje smo izgubili usled pandemije korone je i pulmolog Vlada Žugić. On je bio i kolega i blizak prijatelj doktora Dejana Žujovića, koji se emotivno i dirljivo prisetio premimulog prijatelja. "Pamtiću ga po svemu dobrom što je za mene uradio. Bio je jedan od mojih najboljih prijatelja, moj brat", priča nam Žujović.

„Ja se sećam svojih kratkih nogu kada sam mu išao na sahranu. Sve su bile kraće i kraće. Sećem se šta sam slušao kada sam išao na tu sahranu, koju pesmu i šta sam hteo da mu kažem. Po ovom lepom danu i po ovom suncu, ja se pozdravljam i sa njim“ , emotivan je bio Žjović nakon današnjeg komemorativnog skupa i sećanja na lekare koje je Srbija izgubila tokom pandemije korona virusa.

Zanimalo nas je i koju je to poruku hteo da pošalje svom kolegi i prijatelju Vladi Žugiću?

„To ti nikada neću reći, to je između mene i njega“, završio je Žujović.

Ko je bio dr Vlada Žugić
Foto:Screenshot/RTS

Dr Vladimir Žugić, preminuo je 7. avgusta, bio je  pulmolog sa višegodišnjim iskustvom, vrhunski stručnjak u lečenju astme i hronične opstruktivne bolesti pluća.

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2015. godine je izabran u zvanje docenta.

Bio je član brojnih domaćih i inostranih udruženja, autor i koautor mnogih radova objavljenih u stručnim časopisima.

Od početka epidemije koronavirusa, za Nova.rs je više puta govorio o tome kako koronavirs utiče na pluća i kako izgleda lečenje obolelih.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar