Preslaganje kocki na Trgu republike pre dve godine ostalo je duboko urezano u pamćenje svih stanovnika prestonice koji ponovo trpe urbanističke egzibicije gradske vlasti.

Treći talas preslaganja kocki na glavnom trgu u glavnom gradu vrši se pod okriljem noći a snimak, koji je zabeležen kasno sinoć, pokazuje mašine koje vade kocke koje su postavljene u leto 2019. godine a preslagane u jesen iste godine.

Kako je ranije najavljivano, radovi se vrše kako bi se postavile šine za novu tramvajsku liniju, koja će ići od Slavije do Kalemegdana. Naknadno postavljanje šina zahtevaće dodatno vreme, dodatni posao ali i dodatno trošenje novca građana, odnosno sredstava gradskog budžeta. Kako je rečeno u Direkciji za građevinsko zemljište, dosadašnji radovi na Trgu republike građane su koštali gotovo 750 miliona dinara.

Govoreći za portal Nova.rs, očevici sinoćnjeg burgijanja prokomentarisali su ponovno raskopavanje Trga republike.

„Ovog Vesića treba strpati u zatvor ili u psihijatrijsku ustanovu. Raskopao nam je ceo grad, ne znam ni sama po koji put već preslaže ove kocke i šta više hoće sa njima. Ne znam ni šta više hoće od nas kad nas ovako maltretira, kao da se sveti građanima Beograda za nešto. Svaki put kad pređem preko Trga republike pomere mi se bubrezi koliko je neravno ali Vesiću to nije dovoljno, on bi još da raskopava. Svi znamo da mu ni estetika ni funkcija nisu jača strana ali što je mnogo – mnogo je. Neka sjaše malo“, poručila je zameniku gradonačelnika starija sugrađanka.

BONUS VIDEO: Goran Vesić obmanuo žitelje naselja Trešnja

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare