Petar Đurić, Beograđanin čiji je otac preminuo u Zemunskoj bolnici od kovida i koji je postao poznat po rečenici "Ćale, ovo je za tebe" na prošlogodišnjim protestima, podržao je večerašnji protest stanara Bloka 37.

Pročitajte još:

„Ovde sam da iskažem podršku stanarima Bloka37. Bahati investitor koji je nelegalno dobio dozvolu hoće da gradi jednu osmospratnicu ljudima ispred terase, a ja ovog trenutka kažem – od toga nema ništa. Ne zanima me ko je izdao dozvolu, da li je to Vesić ili Šapić. Ovde smo da zaštitmo obične građane, jer neće jedna šačica interesne male grupe uzurpirati većinu građana“, rekao je Petar za Nova.rs.

Kako Đurić kaže, najviše ga interesuju „batinaši“ koji su prethodnog dana terorisali stanare Bloka 37, te je ovu situaciju uporedio sa prošlogodišnjim protestima.

„Zanima me ko su ti batinaši koji su jutros došli u 8 sati? Ko to osim policije ima monopol nad silom? Meni je žao što nisam znao da to, da dođem ujutru i stanem ispred svih njih da mene oteraju, ako smeju uopšte. Pozvao bih sve da dođu, a sledeći put kada pokušaju da uoptrebe silu, eto mene za 15 minuta“, kaže Đurić i dodaje:

„Sigurno i na ovom protestu imaju ‘ubačene elemente’, kao što je to bilo sa lažnim navijačima Partizana na prošlogodišnjem protestu“, ističe naš sagovornik.

Dodaje da je poslednjih godinu dana konstantno „na meti“ vladajuće partije, ali da nije uplašen.

„Pratili su i mene i majku, kao i pokušaj hapšenja sa šest automobila. Njih se ne plašim ni najmanje, mogu samo da mi naude fizički, mučki sa leđa, ali mene ‘Ćale čuva’. Gospodo, vaše vreme polako prolazi“, kaže.

Beograd Protest stanara bloka 37. Blok 37, Novi Beograd
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ogorčen je, jer ni godinu dana nakon smrti njegovog oca u Zemuskoj bolnici, slučaj nije dobio ni pripremno ročište.

„I danas slučaj ‘Ćale ovo je za tebe’ nije dobio ni pripremno ročište. Prošlo je godinu dana. Šta je sa institucijama? Ogorčene sam i ja, ogorčeni su i građani, ali nećemo da odustanemo, nećemo da se selimo iz Srbije“, poručuje Petar.

Kompletan razgovor sa Petrom pogledajte u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO: Protes u Bloku 37

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare