Srbiju okupira homofobija, ali ima I onih koji uprkos tome hrabro istupaju, ne stide se svoje seksualne orijentacije. Direktor Beograd Prajda Marko Mihailović bio je gost emisije "24 minuta" kod Zorana Kesića, gde je bez ustezanja objasnio zbog čega LGBT populacija u Srbiji i dalje mora da se bori za svoja prava. Mihailović je Kesiću i odgovorio i na pitanje kakav plan LGBT zajednica u Srbiji ima sa decom u Srbiji?

„Planovi su nam vrlo pokvareni. Imamo planove da deci objasnimo da je mržnja pogrešna. Plan nam je da shvate da različitost postoji i da je dobra, da su mir i tolerancija dobre osobine i da se vredi boriti za svoju zemlju“, rekao je Marko.

On je nastavio da niže sve prave, takoreći, porodične vrednosti kojima LGB želi da nauči srpsku decu.

„Imamo plan da ih učimo se zakoni moraju poštovati i da Ustav važi za sve, a ne samo za neke. Imamo plan da se borimo protiv onih koji zlostavljaju decu i koji ih maltretiraju. Imamo plan da kada neko vidi kako mu drugar ili drugarica tuku nekog, da to zaustave, a ne da doprinesu… To su nam neki baš zli i pokvareni planovi“, priznao je Mihailović.

On je u razgovoru sa Kesićem objasnio i zbog čega LGBT aktivisti organizuju Prajd i zbog čega šetaju Beogradom.

„Zato što kada se mi volimo, nas neko hoće da bije. Da ne moramo da idemo odavde da bismo bili srećni“, neki su od razloga koje je naveo Mihailović.

Bonus video: Dveri protiv Europrajda: Marko Mihailović i Ivan Kostić se žestoko sukobili u „Probudi se“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar