(VIDEO) Crna prašina u Smederevu: „Ovo je za Tužilaštvo“

Društvo 30. jul. 202020:52 > 20:56
Podeli:
Foto: Printscreen/Twitter/Pokret Tvrđava

Pokret "Tvrđava" optužio je smederevsku Železaru za ispuštanje crnog praha koji je, kako navode, prekrio kuće, dvorišta i useve u okolnim selima. Pokret je na društvenim mrežama objavio snimke i saopštio da je kontaktirao Ministarstvo za zaštitu životne sredine i republičku inspekciju.

Pročitajte još:

„Ogromna količina crnog praha koji je emitovala smederevska železara je pao na okolinu, ljudima su prekrivene kuće, dvorišta i usevi! SVE JE CRNO!“, objavio je Pokret „Tvrđava“ iz Smedereva na svojim profilima na društvenim mrežama.

Pokret „Tvrđava“ ocenio je da se radi o ekološkom terorizmu.

NOĆAS SE U SMEDEREVU DESIO AKT EKOLOŠKOG TERORIZMA [ŠIRI DALJE]Sinoć se desila katastrofalna havarija koja do sada…

Posted by Pokret Tvrđava on Четвртак, 30. јул 2020.

Koordinator Pokreta „Tvrđava“ Nikola Krstić, pozvao je sve koji su se „susreli“ sa crnim prahom, da se zapitaju kako im izgledaju pluća.

 

„Kontaktirali smo Ministarstvo ekologije i Republičku inspekciju, republički inspektor će uskoro izaći na teren. Iz menadžmenta Železare su nam rekli da su upoznati sa situacijom i da će saopštiti građanima šta se desilo“, saopštio je Pokret „Tvrđava“ tokom popodneva, uz sliku za koju tvrde da je napravljena posle šetnje u okolini Železare.

„Horor. Ovo je materijal za Tužilaštvo“, navedeno je u tom postu.

Kontaktirali smo Ministarstvo ekologije i Republičku inspekciju, republički inspektor će uskoro izaći na teren. Iz…

Posted by Pokret Tvrđava on Четвртак, 30. јул 2020.

Pitanja o ovim navodima Nova.rs uputila je i Železari u Smederevu, ali do objavljivanja teksta nismo dobili odgovore.

Korisnici društvenih mreža ukazuju na studije koje govore o korelaciji zagađenja sa širenjem epidemije koronavirusa, pa su pozvali i ambasadorku Kine Čen Bo da reaguje.

A kada je reč o kvalitetu vazduha u Srbiji, CINS je nedavno objavio da realna slika i ne može da se utvrdi, pošto se obim merenja zagađenja stalno smanjivao, tako da je od 2014. do kraja 2018. većina podataka sa stanica za merenje kvaliteta vazduha bila neupotrebljiva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar