Sa današnjeg protestnog skupa ispred Skupštine Srbije pojavio se snimak bizarnog incidenta koji je izazvao mnogo spekulacija šta se zaista desilo.

Na video-snimku vidi se kako jedan demonstrant pada pored, kako tvrde pojedini učesnici skupa, službenog vozila i leži na podu dok se pored njega nalaze policajci. Na snimku se ne vidi da li je automobil u pokretu u trenutku pada. Iz službenog vozila izašao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji „pruža pomoć“ povređenom demonstrantu. Nije poznato da li je demonstrant zaista povređen.

Portal Nova.rs poslalo je pitanja Minsitarstvu zdravlja sa pitanjem da li je njihovo vozilo učestvovalo u spornom incidentu i očekujemo njihove odgovore.

Podsetimo, ispred Skupštine Srbije, u kojoj je danas na dnevnom redu rasprava o zakonu o eksproprijaciji, održan je protest protiv usvajanja tog zakona. Okupljeni građani protivili su se i donošenju novog zakona o referendumu.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predstavnici Saveza ekoloških organizacija Srbije ušli su zgradu parlamenta da predaju svoje zahteve. Kako nam je ranije rečeno, demonstranti traže povlačenje zakona o eksproprijaciji i referendumu iz procedure.

Ispred parlamenta došli su članovi Skupštine slobodne Srbije Biljana Stojković i Srđan Škoro, predsednik DS Zoran Lutovac, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, Aleksandar Jovanović Ćuta, članovi inicijative Ne davimo Beograd…

Bonus video – Protest ispred Skupštine – zvižduci za poslanike i policiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare