Foto: mod.gov.rs

Pripadnici bataljona Kopnene vojske opremljenog novouvedenim tenkovima T-72MS realizuju taktička uvežbavanja i vežbe sa bojevim gađanjem na poligonima "Pešter" i "Pasuljanske livade", u okviru združene vežbe "Munjeviti udar 2021", saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Tokom vežbe, tenkovske posade usavršavaju taktiku, radnje i postupke u izvođenju borbenih dejstava u napadu i odbrani, samostalno i u sadejstvu sa ostalim jedinicama Vojske Srbije, uz realizaciju gađanja iz tenkovskog topa i mitraljeza 7,62 i 12,7 milimetara.

Kako se navodi, od uvođenja tenkova T-72MS u naoružanje Vojske Srbije pripadnici jedinice prolaze intenzivnu obuku.

Opremanje Vojske Srbije tenkovima T-72MS plod je vojno-tehničke saradnje Srbije i Rusije i njihovim uvođenjem u operativnu upotrebu unapređeni su kapaciteti i operativne sposobnosti Vojske Srbije u celini, navelo je Ministarstvo.

Tenk je naoružan topom kalibra 125 mm sa borbenim kompletom od 42 projektila, mitraljezom PKT 7,62 mm sa borbenim kompletom od 2.000 metaka i mitraljezom KORD 12,7 mm sa borbenim kompletom od 600 metaka.

Foto: mod.gov.rs

Združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“, na osam lokacija širom Srbije, izvode jedinice Kopnene vojske u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO, 72. brigadom za specijalne operacije i 63. padobranskom brigadom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar