Vesna Radojević Foto:N1

Ne verujem ništa Kriznom štabu i žao mi je zbog toga, izjavila je novinarka KRIK - a Vesna Radojević u jutarnjem programu “Probudi se” na TV Nova S i ocenila kao potpunu besmislicu što je predsednik Aleksandar Vučić u priču o Novom Pazaru uveo i nacionanu komponentu.

„Besmisleno je stavljati bilokakav nacionalni kontekst u celu priču. To su naši građani, kao iz Kragujevca ili bilokog drugog grada u Srbiji. Ne mogu da verujem da neko negira sve što nam ljudi iz Novog Pazara govore o tome kakva je situacija, kako im nedostaje opreme i ljudi, ne mogu da verujem da neko negira snimke koje smo mogli da vidimo. Međutim, to je ono što mi mi živomo već godinama kada kaže – verujete meni, a ne svojim očima. Da je pokazao empatiju bio bi to tektonski poremećaj“, prokomentarisala je ona jučerašnje izjave predsednika Vučića o dešavanjma u Novom Pazaru.

Govoreći od najnovijim dešavanjima kada je u pitanju epidemija koronavirusa, objasnila je da joj je žao što ne veruje više Kriznom štabu za borbu protiv koronavirusa.

„Žao mi je da to govorim jer tamo imamo vrhunske stručnjake, koji su dozvolili da ih pojedinci iz štaba, ali i političari gurni u drugi plan. Tokom vanrednog stanja imali smo svakodnevno konferencije za novinare Kriznog štaba na kojima smo mogli da pitamo sve što se dešava. Sada već mesec i po nema tih konferencija i situacija je možda i gora nego što je bila. I to je pokazatelj kako mnogo vam treba da izgradite poverenje, a tako malo da ga izgubite“ navela je ona.

Kometarišući nova hapšenja u aferi “Jovanjica” novinarka KRIK-a je navela da je to što su uhapšeni i pojedini pripadnici BIA i MUP-a dobar znak jer pokazuje da su tužilaštvo i policija dobro odradili svoj posao

„Ono što mi znamo iz naših izvora je da su inspektori koji su istraživali taj slučaj svoj posao radili kako treba i nemam informacije da je tu bilo političkog uticaja. Naravno, to pitanje je legitimnog jer kod nas nikad ništa nije slučajno. Sama činjenica da je Predrag Koluvija, vlasnik farme ‘Jovanjica’, blizak SNS i jasno je da sve to treba ispitati” odgovprila je ona povodom spekulacija da li je cela afera „Jovanjica“ osveta ministra policije Nebojše Stefanovića braći Vučić zbog činjenice da je Stefanovićev otac mesecima ranije bio u medijima zbog umešanosti u aferu “Krušik“.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare