Foto:Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/ Predrag Mitić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je deo obilaznice oko Beograda, do Bubanj Potoka koji će biti pušten u saobraćaj na Vidovdan, 28. juna, istorijski poduhvat.

On je za Tanjug podsetio da je pre 32 godine počela izgradnja obilaznice oko Beograda i da je najveći benefit obilaznice u tome što će konačno biti rasterećen most Gazela i auto-put kroz Beograd, pa svi koji iz pravca Šida idu prema Nišu, Kragujevcu i dalje ka jugu, više neće morati da prolaze preko Gazele.

Preko Gazele, kako je dodao, dnevno pređe između 200.000 i 250.000 građana, skoro 130.000 automobila, više od 7.000 lakih kamiona i više od 3.000 vozila javnog prevoza.

„U tom smilsu će to bitno ubrzati saobraćaj, smanjiti zagađenje u centru grada i zato je ta obilaznica važna“, rekao je Vesić.

Dodao je da će se raditi i 31 kilometar deonice prema Pančevu, koja podrazumeva dva tunela – Leštane i Bubanj potok.

Govoreći o događaju EXPO2027, Vesić rekao je da se država spremala za to i da je važno što smo dobili organizovanje ovog događaja i iza sebe ostavili Španiju i SAD.

„Brza saobraćajnica koju smo pustili krajem marta između Surčina i Novog Beograda upravo vodi do mesta gde će biti Nacionalni stadion i EXPO2027, tako da smo drumsku vezu obezbedili. Pored toga, biće izgrađena i železnička veza, pruga od Zemuna koji će povezivati centar Surčina, Nacionalni stadion i Aerodrom ‘Nikola Tesla’, kasnije u produžetku i Obrenovac“, objasnio je Vesić i dodao da će to odrediti pravac u kome će se grad razvijati.

***
BONUS VIDEO – Političko ili zaslužno ime za obilaznicu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar