Foto:FoNet/Marija Đoković

Odbornici Skupštine Grada Beograda glasaće u četvrtak o predlozima da se pomogne ugostiteljima kako bi preživeli krizu, zadržali zaposlene i isplaćivali redovno plate, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je, gostujući u jutarnjem programu TV Hepi, rekao da veruje da će gradski odbornici prihvatiti predlog koji je podneo da se ugostitelji koji rade u poslovnim prostorima čiji je vlasnik Grad Beograd oslobode plaćanja kirije za maj, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

„Tu pogodnost dobiće 481 ugostitelj koji rade u 41.999 kvadrata poslovnih prostora. Na ovaj način želimo da pomognemo ugostiteljima da nadoknade gubitke koje su imali u martu i aprilu ove godine, kada nisu mogli da rade, poručio je Vesić i dodao da od njih očekuje da zadrže svoje zaposlene i da im redovno isplaćuju plate.

On je rekao da će odbornici Skupštine grada odlučivati i o njegovom predlogu da se svi ugostitelji koji rade na teritoriji grada oslobode plaćanja takse za zauzeće javne površine za bašte, za mesece jun i jul.

„Ova odluka je dodatna pomoć ugostiteljima. Želim samo da bude jasno da će ovu pomoć moći da koriste samo ugostitelji čije su bašte legalne, odnosno oni koji su dobili dozvolu lokalne samouprave za postavljanje bašte. Oni koji su bašte postavili nelegalno, mogu da očekuju kaznu i neka ne računaju da mogu bilo kada da rade bez dozvole“, istakao je Vesić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar