Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, TikTok/sicve011

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da se situacija na beogradskom aerodromu popravlja, ali da još nije dobra i da je zbog toga sazvao hitan sastanak sutra ujutru sa kompanijom "Vansi", na kome će biti predstavljeni planovi kako da se situacija na aerodromu "Nikola Tesla" normalizuje.

Goran Vesić je rekao Tanjugu da je od „Vansija“ tražio da na sastanak donesu Plan rizika, kao i da se sprovedu mere koje će dovesti do normalizacije rada na aerodromu, jer ništa što se dogodilo ovih dana na aerodromu za njih nije bilo nepredviđeno.

„Sutra u osam sati je sastanak na koji moraju da mi donesu Plan rizika, zatim plan koji podrazumeva kako rešavaju tehničke probleme kada dođe do kvara trake, kao što se desilo pre nekoliko dana, moraju da donesu plan zapošljavanja, da obezbede veći broj ljudi“, rekao je ministar.

Naglasio je da su znali da Srbija ima 20 destinacija više nego prošle godine.

„Znali su da se završava novi terminal, da je kapacitet putnika sada 14 miliona, umesto šest, znali su da planiramo povećanje putnika sa pet, šest miliona putnika na sedam miliona ove godine. Znali su da će ih čekati veći obim posla“, istakao je Vesić.

On je naveo da pored toga opet nisu ušli spremno u posao, kao i da je ista situacija i sa drugim aerodromima u Evropi kojima upravljaju, ali da njega to ne zanima, već kako će da se reši problem u Beogradu.

On je rekao da im je već ukazao na nedostatak ljudstva na aerodromu.

***
BONUS VIDEO – Stručnjak za avionski saobraćaj objašnjava zbog čega je nastao haos na beogradskom aerodromu: Problem koji ne može preko noći da se reši

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar