Foto: Čitalac/Nova.rs

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" sve su veće gužve na prijemu prtljaga putnika koji lete "Er Srbijom". Sve više je svedočenja na društvenim mrežama o gužvama, a poseban akcenat je na gomilama kofera od kojih maltene ne može da se prođe.

Korisnici društenih mreža, mahom Tvitera, objavljuju fotografije i snimke gužvi. Kako navode, najveće gužve su na prijemu prtljaga.

Beogradski aerodrom nije se do sada oglašavao povodom gužvi.

Korisnici društvenih mreža uz objave označavaju i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, zbog njegovog sastanka sa sa predstavnicima francuskе kompanijе „Vansi erports“, kada im je poručio da hitno sprovedu mere kako država ne bi morala da reaguje.

Vesić je na sastanku u petak u Vladi Srbije, rekao da kompanija hitno mora da sprovede sve mere kako bi se situacija na aerodromu odmah normalizovala i istakao da je događaj od četvrtka na aerodromu „Nikola Tesla“, kada su nastle gužve zbog tehničkog kvara na rendgenskom sistemu u Terminalu 2, neprihvatljiva i da je Vlada Srbije spremna da im izda upozorenje što je prvi korak prema koncesionom ugovoru.

Kako je preneo Tanjug u petak, Vesić je predstavnike francuske kompanije podsetio da „imaju svoje obaveze prema ugovoru o koncesiji“ i da Vlada Srbije, koja je ispunila sve svoje obaveze prema tom ugovoru, očekuje od njih da obezbede dovoljno ljudi i da se na aerodromu sve usluge ispunjavaju redovno i bez velikih čekanja.

Vesić je od predstavnika kompanije Vansi dobio uveravanje da će se izviniti građanima Srbije za ono što se u četvrtak dogodilo i da će normalizovati situaciju.

Međutim, danas se propust očigledno dogodio ponovo.

Bonus video: Sudbina otpuštenih iz „Aerodrom-keteringa“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare