Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kompanija Durst development d.o.o Beograd nastavila je danas, od ranih jutarnjih sati, radove na gradilištu u Ulici Milutina Milankovića, u Bloku 37 na Novom Beogradu.

Građevinski radovi su bili privremeno obustavljeni kako bi se javnost i zajednica stanara iz susednih zgrada upoznala sa projektom i kako bi se predočila sva dokumentacija,
koja je u zakonskim okvirima, budući da su u prethodnom periodu, kako se navodi u saopštenju kompanije, iznošene neistine u javnosti kako gradnja „nije legalna“, kao i da se poslovni kompleks gradi na „10 metara od susedne zgrade“, te da „neće biti parkinga, vazduha, sunca…“

„Budući da, suštinski, činjenice o samom projektu nikog ne interesuju, te su stanari odbili naš predlog da im sve lično predočimo, obrazloživši da oni imaju ‘svoju bitku sa Gradom’,
ocena naše kompanije je da su se stekli svi uslovi za nastavak gradnje poslovnog kompleksa za koji imamo sve zakonske dozvole“, navode iz te kompanije i dodaju:

„Podsećamo, bespravna gradnja je krivično delo, s toga pozivamo pojedince koji optužuju našu kompaniju da radi nelegalno, da budu spremni da ponesu odgovornost za javnu reč. Povodom kontinuiranih iznošenja poluinformacija od strane raznih političkih subjekata, pa i pojedinaca iz stanarske zajednice.“

Ta kompanija je navela da su se u ceo slučaj uključili i osnivači privrednog društva DURST i Trgovinsko odeljenje pri Ambasadi Austrije, koje je tražilo sve relevantne informacije u vezi sa, kako kažu, imovinom i kapitalom svojih državljana, čija investicija je postala „moneta za potkusurivanje u sukobima na političkoj sceni Srbije“.

Durst navodi da su parcelu obezbedili i tehnički i fizički, kako bi sprečili, kako tvrde, moguće namerno izazivanja incidenata.

„Video nadzorom pokriveno je celokupno gradilište i protiv svakog lica koje pokuša da na neki način uništi tuđu imovinu, onemogući pristup gradilištu, ili spreči pravo na rad, koje je zagarantovano Ustavom Srbije, biće pokrenute krivične prijave. I dalje smo otvoreni za predočavanje celokupne investicije i javnosti i građanima, zarad smirivanja strasti i tenzija, kao i dobrosusedskih odnosa“, navodi se u saopštenju te kompanije.

Podsetimo, stanovnici Bloka 37 protestuju zbog izgradnje zgrade velike spratnosrti i gabarita. Oni su u sredu uveče na oko dva sata blokirali Bulevar Milutina Milankovića, zato što su, kako navode, iz medija, tačnije na Javnom servisu Srbije čuli informaciju da je investitor, koji planira da gradi poslovni objekat u njihovom bloku, postigao dogovor sa stanarima. Stanari su tu vest demantovali i još jednom zatražili od Grada da njihove apele uvaži.

Investitor je nakon toga obustavio radove.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare