Skupština grada, opozicija, metro
Goran Vesić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Na početku današnje sednice Skupštine grada Beograda, na kojoj se usvaja plan generalne regulacije šinskih sistema za prvu, drugu i treću liniju beogradskog metroa, odbornicima se obratio zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekavši im da trebaju da budu ponosni što glasaju sa ovaj plan metroa.

„Budite ponosni što glasajte za ovaj plan. Onima kojo ništa ne rade, ništa drugo ne znaju osim da pričaju, jer da znaju danas bi imali metro“, rekao je Vesić.

Povezane vesti:

Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić rekao je da se danas glasa za istorijski najvažniji dokument i najvažnija stvar za razvoj Beograda.

„Jedan od ciljeva je rešavanje problema saobraćaja i grad ove veličine nije pravljen za ovaj intenzitet saobraćaja i neophodna je metro sistem“, naglasio je.

Ispred zgrade Skupštine grada Beograda, gde se održava sednica, više opozicionih političkih stranka održalo je konferenciju za novinare na kojoj su iskazali nezadovoljstvo planiranom trasom beogradskog metroa, cenom njegove izgradnje i činjenicom da će prolaziti preko vodoizvorišta „Makiško polje“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare